O Miodobraniu
Nasze miody od samego początku aż do końca są pozyskiwane tradycyjnymi metodami. Jerzy osobiście nadzoruje cały proces pozyskiwania miodu dbając, by miód był dojrzały i odebrany od rodzin pszczelich w idealnym momencie. W pracowni pszczelarskiej plastry miodu po odsklepieniu (czyli zdjęciu wierzchniej warstwy wosku zabezpieczającej komórki plastra pełne miodu) są odwirowywane. Miód następnie zostaje oczyszczony w sitach i przelany do właściwych pojemników. Na każdym etapie jakość miodu jest bacznie kontrolowana.
Miód z każdego miodobrania jest odrębnie przechowywany w specjalnie oznaczonych i opisanych pojemnikach. Odmienność smaku i aromatu oraz barwy miodu ze względu na czas jego pozyskiwania oraz miejsce pożytków jest tym, co czyni miód produktem wyjątkowym i niepowtarzalnym.
Dzięki trosce Jerzego możemy cieszyć się bogactwem i różnorodnością miodów z najpiękniejszych i najbardziej obfitych zakątków Polski.